Wat kost vochtbestrijding?

Vergelijk gratis offertes en vind een voordelige vochtspecialist uit de regio!

Gratis - Vrijblijvend

Vochtbestrijding: prijs en informatie over alle soorten

Benieuwd naar de prijs van vochtbestrijding? De kosten zijn afhankelijk van de oorzaak van je problemen. Opstijgend vocht bestrijden kost gemiddeld vanaf €100,- per strekkende meter terwijl je doorslaand vocht bestrijdt vanaf €8,- tot €12,- per m²! Benieuwd naar een exacte prijsindicatie?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvang je zo snel mogelijk tot 5 offertes van experts in jouw regio. Vergelijk de prijzen en kies de vochtspecialist met het beste aanbod!

Op deze pagina gaan we dieper in op de kosten van vochtbestrijding. De prijzen lopen namelijk aardig uiteen, en hangen nauw samen met de gekozen methode. Je vindt hier de prijzen per vorm van vochtbestrijding en we geven je handige bespaartips!


Vochtbestrijding: wat is de prijs?

De prijs van vochtbestrijding hangt samen met de gekozen techniek. Voor het bestrijden van opstijgend vocht zijn onderkappen en injecteren geschikte methodes. Onderkappen kost tussen de €100,- tot €150,- per meter en de kosten van injecteren beginnen ook vanaf €100,- per lopende meter.

Heb je last van vochtdoorslag, dan heb je te maken met andere technieken en dus ook andere prijzen. Impregneren kost je gemiddeld €8,- tot €12,- per m² en voor nieuwe gevelbekleding beginnen de kosten vanaf €30,- per m².

Heb jij net zoals vele andere mensen last van vocht in de kelder? Ook dit kun je laten bestrijden door een vakman. Een bekuiping wordt uitgevoerd vanaf €15,- per m². Moet je overtollig water ook nog laten afvoeren, kies dan voor kelderdrainage: dit laat je plaatsen vanaf €200,- per m². Voor een precieze prijsindicatie vraag je gratis offertes aan.

Wat zijn de vochtbestrijding prijzen in 2024?

VochtprobleemGemiddelde prijzen*Methode
Opstijgend vocht€100,- tot €150,- per lopende meterOnderkappen
Vanaf €100,- per lopende meterInjecteren
Doorslaand vocht€8,- tot €12,- per m²Impregneren
€30,- tot €45,- per m²Vochtwerende verf
Vanaf €30,- per m²Nieuwe gevelbekleding
CondensatievochtVanaf €350,-Ventilatiebox
Vanaf €1.500,-Mechanisch ventilatiesysteem
Vocht in kelderVanaf €15,- per m²Kelderbekuiping
Vanaf €100,- per m²Keldermuren injecteren
Vanaf €200,- per m²Kelderdrainage
Schimmel€25,- tot €50,- per m²Verwijderen schimmels

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per vochtspecialist verschillen. Voor een exacte prijsindicatie, vraag gratis offertes aan!


Besparen op de prijs van vochtbestrijding?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!


Opstijgend vocht: prijs van de vochtbestrijding

Heb je last van opstijgend vocht, dan begint de prijs voor vochtbestrijding rond de €100,- per meter. De exacte kosten hangen samen met de methode die je gebruikt. Vooral injecteren en onderkappen zijn geschikte technieken.

Hieronder lees je meer over de verschillende opties. Wil je meer weten over de prijzen? Start nu je gratis offerteaanvraag!

Muren onderkappen

Onderkappen houdt in dat de vakman een waterkering in de muur aanbrengt. Dit doet hij door een gleuf onderaan de muur te maken. Bij metselwerk verwijdert hij meter voor meter een rij bakstenen. In de opening plaatst hij daarna een kunststof waterkering. Dit zorgt ervoor dat grondwater niet langer omhoog kan trekken, en de muur dus kan drogen. Na afloop plaatst hij de bakstenen weer terug en voegt hij de muur. Zo is er naderhand niks meer te zien van de werkzaamheden.

Een alternatief is het frezen van een gleuf. Dit is een stuk sneller en daardoor vaak ook goedkoper. Houd er wel rekening mee dat de werkzaamheden na afloop wel te zien zijn: de vakman smeert de gleuf na het onderkappen weer dicht met mortel. De kosten voor onderkappen liggen rond de €100,- tot €150,- per lopende meter.

Muren injecteren

De tweede optie om opstijgend vocht te bestrijden, is door middel van injecteren. Het injecteren van muren is minder invasief en de vakman is sneller klaar.

Hoe werkt het?

Op ongeveer 5 centimeter hoogte plaatst de vakman boorgaten in de muur. Deze worden om de 10 tot 15 centimeter geplaatst. Vervolgens injecteert hij een vochtwerend middel in de muur. Dit wordt geabsorbeerd en vormt zo over de hele breedte een vochtwerende waterkering. Deze methode moet bij spouwmuren aan de binnen én de buitenkant herhaald worden voor het beste resultaat. De prijs voor het injecteren van muren begint vanaf €100,- per lopende meter.

vochtbestrijding

Kosten vochtbestrijding bij doorslaand vocht

Heb je last van doorslaand vocht, dan zijn er een aantal andere vochtbestrijding technieken die gebruikt worden. Impregneren of het aanbrengen van vochtwerende verf bijvoorbeeld. Bij doorslaand vocht is het belangrijk dat de muur volledig waterdicht wordt. De kosten van vochtbestrijding in muren begint vanaf €8,- tot €12,- per m², maar kan afhankelijk van de methode flink oplopen! Wil je de exacte prijs weten? Vergelijk dan gratis offertes!

Gevel impregneren: kosten

Een techniek die regelmatig gebruikt wordt, is impregneren. Dit houdt in dat er een waterdichte laag wordt aangebracht op het geveloppervlak. Deze laag is kleurloos en dus niet zichtbaar. Er verandert niks aan de buitenmuur zelf dus je hebt geen vergunning nodig.

Bijkomende voordelen van impregneren zijn:

  • Je muur blijft langer schoon.
  • Vervuiling hecht niet aan het oppervlak.
  • Het is brandwerend
Houd er rekening mee dat het geen definitieve methode is. Je moet deze elke tien jaar herhalen voor een blijvend effect. De kosten voor het impregneren van een gevel liggen tussen de €8,- tot €12,- per m².

Nieuwe gevelbekleding: bij ernstige schade

Een andere manier om de muur waterdicht te maken, is het plaatsen van nieuwe gevelbekleding. Deze methode is geschikt als je muur flink beschadigd is. De gevelbekleding beschermt de gevel tegen neerslag en kou en verlengt zo de levensduur. Bovendien verandert hiermee de uitstraling van je muur, waardoor je woning er weer netjes en verzorgd uitziet.

Je hebt de keuze uit talloze verschillende materialen, zoals hout, pvc en metaal. Zo kies je eenvoudig voor gevelbekleding dat past bij je huis. De kosten voor gevelbekleding kunnen hoog oplopen. Voor PVC-gevelbekleding beginnen de kosten vanaf €30,- per m².


Vochtbestrijding tegen scherpe prijzen!

Kies een goedkope vochtspecialist en bespaar tot wel 40% op de kosten!


Wat kost ventilatie voor condensatievocht?

Heb je last van condensatievocht in huis? De enige manier om dit definitief te bestrijden is het verbeteren van je ventilatie. Dit kan op verschillende manieren: door het plaatsen van extra ventilatieroosters of door je ramen 24 uur per dag een klein beetje open te houden.

Een tweede optie is het plaatsen en installeren van een mechanisch ventilatiesysteem. Deze meet de luchtkwaliteit en zorgt 24 uur per dag voor voldoende verse lucht in huis. Zo wordt de vochtige lucht afgevoerd naar buiten en verdwijnen je problemen. Een ventilatiebox kost je gemiddeld vanaf €350,- en kies je voor een compleet mechanisch ventilatiesysteem, houd dan rekening met kosten vanaf €1.500,-. Neem gratis contact op met een vakman en ontvang persoonlijk advies!

Je kelder waterdicht maken: de prijs

Dat je kelder vochtig is, is niet zo gek. De keldermuren worden omringd door grondwater dat altijd een weg naar binnen zoekt. Na verloop van tijd zul je merken dat je last hebt van optrekkend vocht, insijpelend vocht of, bij een gebrek aan ventilatie, condensvocht.

Gelukkig zijn er een aantal manieren om je kelder waterdicht te maken!

Een bekuiping wordt gebruikt om je muren en vloer volledig waterdicht te maken: dit kost gemiddeld €15,- per m². Vaak is een bekuiping alleen niet voldoende. De muren worden ook geïnjecteerd om opstijgend vocht tegen te gaan, vanaf €100,- per m². Moet je de kelder waterdicht maken met kelderdrainage, houd dan rekening met een prijs vanaf €200,- per m².

Is vochtbestrijding de prijs waard?

Vochtbestrijding is zeker de prijs waard. Zou je vocht in huis niet bestrijden, dan krijg je al snel last van grotere problemen. Schimmel verplaatst zich via de lucht en voor je het weet heb je schimmel in je hele huis. Bovendien kan vocht in je muren de draagconstructie flink aantasten. Doe je hier niets aan, dan kan het voorkomen dat je gevel na verloop van tijd gaat verzakken.

Heb je last van vocht in huis, schakel dan zo snel mogelijk een vochtspecialist in. Heb je last van een acute lekkage, dan is het zelfs aan te raden om direct contact te zoeken met een vakman!

Alternatieve vochtbestrijding

Een alternatieve methode om vocht in je muur te bestrijden, is door middel van vochtwerende verf. Houd er rekening mee dat dit alleen een optie is als je nog geen vochtprobleem hebt of als je het vocht in de muur al hebt behandeld. Zou dit niet het geval zijn, dan kan de vochtwerende verf ervoor zorgen dat je muur niet goed kan drogen.

De kosten voor het aanbrengen van vochtwerende verf begint vanaf €30,- per m², en hangt nauw samen met de gekozen methode.

vochtbestrijding

Vochtbestrijding nodig? Vergelijk gratis offertes!

Als je vochtbestrijding in huis nodig hebt, wacht dan niet te lang. De problemen zullen snel erger worden, waardoor de herstelkosten nog hoger oplopen. De prijs van vochtbestrijding hang af van de oorzaak van je problemen. Wil jij je vochtproblemen oplossen en ben je nieuwsgierig naar de prijzen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Wij zorgen ervoor dat je na de aanvraag zo snel mogelijk tot 5 verschillende offertes ontvangt. Vergelijk op basis van prijs en aanbod, en kies zo voor de vochtspecialist met de scherpste prijs. Je bespaart zo tot wel 40% op de totale kosten van je vochtbestrijding! Je offerteaanvraag is bovendien gratis en helemaal vrijblijvend: je zit nergens aan vast!

Gratis offertes ontvangen!