Vind de beste vochtbestrijding expert in Torhout

Kom gemakkelijk en snel in contact met vochtbestrijding expert uit Torhout en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Vochtbestrijding experts Torhout

Top 10 vochtbestrijding experts in Torhout

Compleet overzicht van alle vochtbestrijding experts in Torhout en omgeving

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes & bespaar!

In Torhout zijn 10 vochtbestrijding experts beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle vochtbestrijding specialisten bij jou in de buurt. Ieder bedrijf is handmatige geselecteerd door ons serviceteam. Daarnaast heeft iedere vochtspecialist een eigen bedrijfspagina met contact- en adresgegevens.

Vochtbestrijding in Torhout?

Heb je last van vocht in huis? Vochtproblemen ontstaan door tal van oorzaken. De meest voorkomende oorzaken zijn opstijgend vocht, doorslaand vocht of een vochtige kelder. Elk type vochtprobleem vereist een andere aanpak. Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag.

Over Torhout

Torhout is een plaats in de provincie West-Vlaanderen en telt in 20530 inwoners, bestaande uit 10286 mannen en 10244 vrouwen, verdeeld over 8988 huishoudens. Per 8988 huishoudens is er 1 vochtbestrijding expert beschikbaar.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Overzicht van de top 10 vochtbestrijding experts in Torhout en omgeving

Vergelijk vochtbestrijding offertes en bespaar!

vochtbestrijding Torhout

Vochtbestrijding Torhout: schakel een vakman in!

Bij vochtproblemen is het belangrijk om zo snel mogelijk een vochtspecialist in te schakelen. Daarmee voorkom je namelijk veel schade. Op deze pagina lees je alles over vochtbestrijding in Torhout: je leert over verschillende vochtproblemen en welke oplossingen daarvoor zijn. Ook vind je handige prijsinformatie en schakel je met onze offerteservice de beste vochtspecialist uit de buurt in.

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt snel een aantal gratis offertes, geheel zonder verplichtingen. Door deze te vergelijken op basis van prijs en aanbod, zie je snel welke vakman het best bij je past. Bovendien weet je zo zeker dat je niet te veel betaalt!Wanneer is vochtbestrijding in huis nodig?

Vocht bestrijden is huis is nodig wanneer je last hebt van vochtproblemen. Deze zijn helaas vaak lastig te ontdekken. Maar behalve vochtige plekken zijn er meer zaken die erop wijzen. Zo ruik je na verloop van tijd vaak een muffe geur rond vochtplekken, doordat er schimmel ontstaat. Schimmel verspreidt een vieze geur.

Op zichtbare plekken zijn vochtproblemen vaak snel ontdekt. Je ziet bijvoorbeeld dat een muur nat is, of de muurverf of het behang laat los. Op plekken die langer vochtig zijn ontstaan gelige vochtplekken. Na verloop van tijd zie je ook schimmelvorming ontstaan.

Vaak is het onderliggende probleem van vochtplekken snel te zien. Je ziet bijvoorbeeld een vochtplek onderop een muur verschijnen. Dat duidt op optrekkend vocht. Als de oorzaak minder goed te zien is, gebruikt de vakman lekdetectietechnieken om deze snel te ontdekken. Vochtbestrijder inschakelen? Vergelijk gratis offertes en vind een bij jou uit de regio!

Wacht niet te lang!

Bij vochtproblemen in Torhout is het altijd belangrijk om zo snel mogelijk een vakman in te schakelen. Vochtproblemen gaan namelijk nooit vanzelf over. Het kan wel zijn dat het probleem even minder groot wordt, bijvoorbeeld wanneer je dak lekt en het een tijdje niet regent. Toch zal bij de volgende bui weer water je woning binnendringen.

Daarnaast zijn vochtproblemen slecht voor je gezondheid, zeker wanneer er schimmel bij komt. Je kan last krijgen van hoofdpijn, vermoeidheid en luchtwegproblemen. Ook tast het vocht je woning aan. Hout wordt er bijvoorbeeld helemaal zacht van. Zo kan de constructie van je woning in gevaar komen bij langdurig vocht. Wacht dus nooit lang met vochtbestrijding in je woning!

opstijgend vocht bestrijden

Wat kost vochtbestrijding?

De prijzen van vochtbestrijding in Torhout zijn afhankelijk van het precieze vochtprobleem dat je hebt. Daarnaast zijn er voor sommige vochtproblemen meerdere oplossingen waar je uit kan kiezen.

Zo kan je bij doorslaand vocht de gevel laten impregneren. Dat kost ongeveer €8,- tot €12,- per m². Je kan er ook voor kiezen om de gevel te laten schilderen met vochtwerende verf. Dan krijgt je woning direct een opknapbeurt. De kosten liggen tussen de €30,- en €45,- per m². Is de gevel van je woning te veel beschadigd en niet meer te redden? Dan laat je vanaf €30,- per m² nieuwe gevelbekleding plaatsen.

In de volgende prijstabel vind je meer duidelijke prijsvoorbeelden van vocht bestrijden. Wil je liever weten wat de klus je precies gaat kosten? Vergelijk gratis en zonder verplichtingen offertes!

Vochtbestrijding: prijs 2024

VochtprobleemGemiddelde prijzen*Methode
Opstijgend vocht€100,- tot €150,- per lopende meterOnderkappen
Vanaf €100,- per lopende meterInjecteren
Doorslaand vocht€8,- tot €12,- per m²Impregneren
€30,- tot €45,- per m²Vochtwerende verf
Vanaf €30,- per m²Nieuwe gevelbekleding
CondensatievochtVanaf €350,-Ventilatiebox
Vanaf €1.500,-Mechanisch ventilatiesysteem
Vocht in kelderVanaf €15,- per m²Kelderbekuiping
Vanaf €100,- per m²Keldermuren injecteren
Vanaf €200,- per m²Kelderdrainage
Schimmel€25,- tot €50,- per m²Verwijderen schimmels

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan en bespaar!


Besparen op de kosten van vochtbestrijding in Torhout?

Vergelijk offertes en betaal nooit te veel!

Gratis offertes vergelijken

Welke factoren beïnvloeden de totaalkosten?

Hoog de kosten van vochtbestrijding in Torhout uiteindelijk worden heb je voor een deel zelf in de hand.

De totaalprijs is namelijk afhankelijk van de volgende keuzes:

  • 1. Soort techniek. Voor de meeste vochtproblemen zijn meerdere oplossingen mogelijk. Voor het bestrijden van optrekkend vocht heb je bijvoorbeeld de keuze uit injecteren of onderkappen. Onderkappen is duurder, maar injecteren moet iedere vijftien jaar opnieuw gedaan worden.
  • 2. Schimmel verwijderen. Bij vochtproblemen duurt het nooit lang voordat er schimmel ontstaat. Wanneer de vochtspecialist ook schimmel moet verwijderen, wordt daar een meerprijs voor gerekend.
  • 3. Herstellen van de muur. Vaak is een beschadigde muur de oorzaak van vochtproblemen of is de muur beschadigd omdat hij lang vochtig is geweest. Tegen een meerprijs maakt de vakman alles weer in orde.
  • 4. Extra opties. Ook bij vocht bestrijden heb je keuze uit extra opties, zoals een muur opnieuw laten stucen. Dan ziet je woning er direct weer goed uit.

Vochtbestrijding premie: heb ik hier recht op?

De kosten voor vochtbestrijding in Torhout kunnen aardig oplopen. Daarom is het fijn dat je mogelijk aanspraak kunt maken op verschillende premies. Als eerst is er de Vlaamse renovatiepremie. Dit wordt uitgereikt voor het behandelen van muren tegen opstijgend vocht, doorslaand vocht en insijpelend vocht. Wil je meer weten? Kijk op wonenvlaanderen.be.

Bij vochtbestrijding van een muur kiezen veel mensen ervoor om direct (meer) isolatie aan te laten brengen. Dat geeft voordelen voor het milieu en voor je energierekening. Bovendien kan je dan de Vlaamse premie voor muur- en vloerisolatie. Op vlaanderen.be lees je alles over deze premie.

vochtproblemen Torhout

Vochtproblemen Torhout: oorzaken & bestrijdingsmethodes

Er zijn verschillende soorten vochtproblemen waar je last van kan hebben en ieder probleem heeft eigen oplossingen. Welke methode is voor jouw situatie de beste keuze? Daar lees je hieronder alles over.

Ook kan je een vakman van een vochtbestrijding bedrijf om meer informatie en persoonlijk advies vragen. Vakman inschakelen? Start gratis offerteaanvraag!

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht is regenwater en ander vocht van buiten dat door de gevel naar de binnenkant van je woning kruipt. Het wordt veroorzaakt doordat de gevel kapot of verouderd is. Dan kan de gevel je woning niet meer tegen vocht beschermen. Het vocht dringt door in de poreuze bakstenen.

Je herkent doorslaand vocht aan vochtplekken aan de binnen- en buitenkant van buitenmuren van je woning. Er zijn verschillende oplossingen. Impregneren is een veel gekozen oplossing, maar verven met vochtwerende verf en het aanbrengen van nieuwe gevelbekleding zijn ook mogelijk. Daarover lees je hieronder meer.

Impregneren: vochtwerend middel op buitenmuren

Impregneren is een veel gekozen oplossing voor doorslaand vocht. Bij deze manier van vochtbestrijding in Torhout spuit de vakman een vochtwerend middel op de gevel. Dit middel is transparant, dus je zit er later niks van. Het middel verspreid zich op en in de muur en vormt zo een vochtwerende laag, zodat vocht niet meer naar binnen kan dringen.

Voordat de vochtspecialist kan impregneren, is in de meeste gevallen wel een gevelreiniging nodig. Op een schone gevel hecht het impregneermiddel namelijk beter. Het voordeel van een gevelreiniging is wel dat je woning er weer tip top uitziet.

Vochtwerende verf

De tweede oplossing voor doorslaand vocht bestrijden is de buitenkant van je woning te laten verven met vochtwerende verf. Niet alleen is je woning daarna bestand tegen doorslaand vocht, ook ziet je huis er als nieuw uit. Je hebt keuze uit alle kleuren, zodat er altijd een kleur is die perfect bij je woning en je wensen past.

Vochtwerende verf wordt ook wel toegepast als preventieve maatregel tegen vochtproblemen. Je woning zit er weer fris uit!

Nieuwe gevelbekleding

De laatste oplossing voor doorslaand vocht is ook meteen de oplossing met de langste levensduur. Je kan namelijk ook nieuwe gevelbekleding laten aanbrengen. Deze oplossing wordt toegepast wanneer de gevel zodanig verouderd is, dat oplappen niet meer mogelijk is. Je hebt dan waarschijnlijk al meerdere keren last gehad van doorslaand vocht, omdat de gevelbekleding simpelweg versleten is.

Wanneer je nieuwe gevelbekleding laat plaatsen heb je keuze uit veel verschillende soorten. De meest gekozen optie is nog altijd de bakstenen gevel, maar ook houten bekleding of crepi is mogelijk. Laat direct (meer) isolatie aanbrengen, zodat je jaarlijks energierekening bespaart!

Vakman gezocht voor vochtbestrijding in Torhout?

Vergelijk offertes en vind gemakkelijk de beste specialist!

Optrekkend vocht Torhout

Opstijgend vocht in Torhout is een veelvoorkomend probleem bij oudere woningen. Het probleem houdt in dat grondwater door de fundering en de muren van je woning omhoog kruipt. Je herkent optrekkend vocht aan vochtplekken onderop muren. De plekken kunnen zowel aan de binnenkant als de buitenkant van je woning verschijnen.

Er zijn twee manieren om optrekkend vocht te bestrijden: door de muren te injecteren of door ze te onderkappen. Lees snel verder om meer te weten te komen over deze twee oplossingen. Of vraag een vochtspecialist om meer informatie en persoonlijk advies!

Injecteren: nieuwe waterkering

Bij injecteren spuit de vakman een vochtwerend middel in de vochtige muren. Hij boort daarvoor eerst kleine gaatjes in de muur, op ongeveer 10 centimeter afstand van elkaar op een verticale lijn net boven de vloerpas. Het impregneermiddel spuit hij vervolgens in die gaatjes. Het middel verspreid zich over de muur en vormt zo een waterkerende laag. Na het injecteren vult de specialist de gaatjes weer.

Het voordeel van injecteren is dat het snel uitgevoerd kan worden. Wel moet injecteren ongeveer iedere 15 jaar herhaald worden.

Onderkappen: vochtwerende laag

Moderne woningen hebben een waterkerende laag in de muren. Als je woning deze niet heeft, is het mogelijk om die alsnog aan te laten brengen. Dat wordt ook wel onderkappen genoemd. Deze manier van opstijgend vocht bestrijden in Torhout is een arbeidsintensieve oplossing. Er moet namelijk meter per meter gewerkt worden.

Bij onderkappen moet een muur als het waren meter per meter worden opgetild, om een vochtwerende folie te kunnen plaatsen. Dat maakt dat de muren daarna opnieuw moeten worden afgewerkt. Hoewel onderkappen een arbeidsintensieve methode is, is het wel een permanente oplossing.

Condensatievocht

Condensatievocht is in iedere woning aanwezig, want het ontstaat bij het gebruik van warm water. Wanneer je de warme kraan aan zet, komt er ook altijd condens in de ruimte. Condensatievocht heb je wanneer die condens neerslaat op bijvoorbeeld de muren of het plafond. Dit vochtprobleem komt daarom ook het meeste voor in de badkamer of in de keuken.

Je herkent het probleem aan natte muren, waar gele vochtplekken verschijnen en later ook schimmel. Hoe gaat vochtbestrijding van condensvocht in Torhout in zijn werk? Lees snel hieronder verder of vraag een expert om meer informatie.

Ventilatie: afvoeren vocht

Er is maar één manier om van condensatievocht af te komen en dat is door te ventileren. Ventileren kan op verschillende manieren. Het doel is de luchtvochtigheid naar beneden te brengen, zodat er minder vocht neerslaat op de wanden en het plafond.

Goed ventileren kan door een raam open te zetten, maar ook met een ventilatiesysteem. Er zijn veel verschillende ventilatoren. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit een ventilatierooster of een volledig mechanisch systeem.

opstijgend vocht Torhout

Vochtige kelder

Omdat kelders zich onder de grond bevinden, staan ze onder voortdurende druk van grondwater. Dat maakt dat kelders vaak vochtige ruimtes zijn. Dat is natuurlijk vervelend als je de kelder als opslagruimte gebruikt. Maar ook als leefruimte is een vochtige kelder ongeschikt.

Er zijn drie methodes om kelders minder vochtig te maken. Over de drie manieren vind je hieronder meer informatie. Heb je liever persoonlijk advies? Via onze offerteservice kom je snel in contact met een vakman!

Keldermuren injecteren: tegen optrekkend vocht

Wanneer je vooral last het van optrekkend vocht in de keldermuren is injecteren een goede oplossing. De vakman boort dan op een horizontale lijn gaatjes net boven de vloerpas. De gaatjes hebben een onderlinge afstand van maximaal 10 centimeter.

In die gaatjes spuit hij vervolgens een vochtwerend middel. Dit middel verdeelt zich in de muur en zorgt zo voor een vochtwerende laag. Hierna vult de vakman de gaatjes weer, zodat je niets terugziet van de werkzaamheden.

Kelderdrainage: afvoeren vocht

Kelderdrainage is een goede oplossing voor zowel vochtige muren als een vochtige keldervloer. Bij kelderdrainage wordt niet voorkomen dat er vocht in je kelder komt, maar het vocht wordt wel snel afgevoerd.

Dat gebeurt door een speciale folie te plaatsen op de wanden of op de vloer. In deze folie zitten noppen die ervoor zorgen dat het vocht naar een verzamelput geleid wordt. In die verzamelput zit een pomp die ervoor zorgt dat het water weggevoerd wordt.

Kelderbekuiping: nieuwe cementlaag

Een effectieve oplossing tegen vocht in de kelder is kelderbekuiping. Dit wordt vaak toegepast bij kelderrenovaties. Bekuiping is het aanbrengen van een waterdichte cementlaag op de muren en/of de vloer van de kelder. De nieuwe cementlaag zorgt ervoor dat water niet meer kan binnendringen.

Bekuiping kan aan twee kanten: langs binnen en langs buiten. Je zult begrijpen dat kelderbekuiping langs buiten een grote klus is, omdat de kelder dan moet worden uitgegraven. Dat is de reden dat de meeste mensen ervoor kiezen om hun kelder langs binnen te bekuipen.

Wil je een specialist inschakelen voor vochtbestrijding in Torhout?

Zoek niet verder en vergelijk gratis offertes!

Schimmel verwijderen

Bij vochtproblemen horen helaas bijna altijd ook schimmelproblemen. Schimmels hebben namelijk vocht nodig om goed te kunnen groeien. Schimmelplekken in huis zijn slecht voor je gezondheid. Je kan er verschillende klachten van krijgen, zoals vermoeidheid, hoofdpijn of luchtwegproblemen.

Het is mogelijk om schimmelplekken zelf te verwijderen, maar je moet er dan wel voor zorgen dat je goed beschermd bent. Het is namelijk niet goed om schimmelsporen in te ademen. Werk daarom altijd met een natte spons en draag handschoenen en een mondkapje.

Best schakel je een specialist in om schimmel te verwijderen. Die heeft de juiste middelen om dit op de juiste manier te doen. Bovendien loop je zelf geen risico op gezondheidsproblemen.

Wanneer je last hebt van schimmelplekken is het belangrijk om ook het onderliggende vochtprobleem aan te pakken. Doe je dat niet, dan komen het vocht en daarmee ook de schimmel snel weer terug.

Vocht bestrijden: zelf doen of uitbesteden?

Heb je last van vocht in huis in Torhout? Vaak denkt men dat ze het probleem zelf wel kunnen oplossen. In sommige gevallen is dat ook waar. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van condensatievocht is het gemakkelijk om het raam in de badkamer vaker open te zetten. In sommige gevallen is dat genoeg. Ook het verwijderen van schimmelplekken doe je prima zelf. Zorg wel voor voldoende bescherming.

In de meeste gevallen is het echter verstandiger om een vochtspecialist in te schakelen. Dan weet je zeker dat het vochtprobleem niet meer terugkomt en dat alle werkzaamheden juist worden uitgevoerd.

Het injecteren en het onderkappen van muren zijn bijvoorbeeld klussen die erg specialistisch zijn. Alleen met een vakman ben je verzekerd van een goed resultaat, zonder dat je woning nodeloos beschadigd raakt.

Vochtbestrijder inschakelen? Vraag gratis offertes aan!

Voordelen vochtspecialist inschakelen

  • Een vakman stelt altijd de juiste vochtdiagnose.
  • Ook het onderliggende probleem wordt aangepakt.
  • Je voorkomt verdere schade aan je woning.
  • Je weet zeker dat de vochtbestrijding in Torhout op de juiste manier wordt uitgevoerd.
  • Je hoeft zelf geen speciaal gereedschap en andere materialen aan te schaffen.
  • Je hoeft zelf geen gevaarlijke klussen te doen.

vochtspecialist Torhout

Vochtbestrijder inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Bij vochtproblemen in Torhout is het belangrijk om zo snel mogelijk een vakman in te schakelen. Daarmee voorkom je grote schade aan je woning en je gezondheid. Met een vakkundige vochtspecialist ben je binnen no-time van je vochtproblemen verlost. Via onze offerteservice vind je gemakkelijk en snel een betaalbare expert bij jou in de buurt.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken op prijs en aanbod weet je zeker dat je een goede deal hebt. Zo bespaar je op de kosten van vochtbestrijding!

Gratis offertes vergelijken