Vind de beste vochtbestrijding expert in Sint-Lambrechts-Woluwe

Kom gemakkelijk en snel in contact met vochtbestrijding expert uit Sint-Lambrechts-Woluwe en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Vochtbestrijding experts Sint-Lambrechts-Woluwe

Top 10 vochtbestrijding experts in Sint-Lambrechts-Woluwe

Compleet overzicht van alle vochtbestrijding experts in Sint-Lambrechts-Woluwe en omgeving

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes & bespaar!

In Sint-Lambrechts-Woluwe zijn 10 vochtbestrijding experts beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle vochtbestrijding specialisten bij jou in de buurt. Ieder bedrijf is handmatige geselecteerd door ons serviceteam. Daarnaast heeft iedere vochtspecialist een eigen bedrijfspagina met contact- en adresgegevens.

Vochtbestrijding in Sint-Lambrechts-Woluwe?

Heb je last van vocht in huis? Vochtproblemen ontstaan door tal van oorzaken. De meest voorkomende oorzaken zijn opstijgend vocht, doorslaand vocht of een vochtige kelder. Elk type vochtprobleem vereist een andere aanpak. Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag.

Over Sint-Lambrechts-Woluwe

Sint-Lambrechts-Woluwe is een plaats in de provincie Brussel en telt in 56303 inwoners, bestaande uit 25995 mannen en 30308 vrouwen, verdeeld over 26970 huishoudens. Per 26970 huishoudens is er 1 vochtbestrijding expert beschikbaar.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Overzicht van de top 10 vochtbestrijding experts in Sint-Lambrechts-Woluwe en omgeving

Vergelijk vochtbestrijding offertes en bespaar!

vochtbestrijding Sint-Lambrechts-Woluwe

Vochtbestrijding Sint-Lambrechts-Woluwe: schakel een vakman in!

Heb je last van een vochtprobleem? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een expert voor vochtbestrijding in Sint-Lambrechts-Woluwe in te schakelen. Op deze pagina lees je alles over verschillende vochtproblemen en de beste manieren van vocht bestrijden.

Daarnaast vind je overzichtelijke prijsinformatie en handige bespaartips. Bovendien vind je via onze offerteservice altijd een goede en betaalbare vochtspecialist uit de buurt! Dat doe je heel eenvoudig en snel door offertes te vergelijken.

Start gratis offerteaanvraag!

Deze service is helemaal gratis en je zit ook nergens aan vast. Door offertes te vergelijken zie je snel welke specialist het beste aanbod heeft. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt!Wanneer is vochtbestrijding in huis nodig?

Vochtproblemen zijn soms lastig te herkennen, omdat ze bijvoorbeeld voorkomen onder de vloer of op een andere niet zichtbare plek. Bij onzichtbare vochtproblemen ruik je echter vaak wel een muffe geur.

Op zichtbare plekken zie je vochtplekken vaak wel redelijk snel. Je merkt bijvoorbeeld dat het behang of de muurverf loslaat of je ziet dat een muur vochtig is. Vochtplekken die er al langer zitten verkleuren na verloop van tijd naar een gelige kleur. Ook kan er schimmel ontstaan. Schimmelplekken zijn vaak goed herkenbaar, mede door hun geur.

Vaak is de achterliggende reden van vochtproblemen snel te zien. Wanneer er bijvoorbeeld vochtplekken onderop muren verschijnen, heb je waarschijnlijk te maken met opstijgend vocht. Wanneer de oorzaak niet met het blote oog te zien is, gebruikt de vochtspecialist lekdetectietechnieken, zoals een rooktest of een vochtmeter.

Wacht niet te lang!

Het is belangrijk om zo snel mogelijk een expert voor vochtbestrijding in Sint-Lambrechts-Woluwe in te schakelen. Vochtproblemen gaan namelijk nooit vanzelf over. Na verloop van tijd zorgen ze voor veel narigheid.

Zo zijn een hoge luchtvochtigheid en de schimmelplekken die ontstaan slecht voor je gezondheid. Je kunt last krijgen van vermoeidheid, hoofdpijn en luchtwegproblemen.

Daarnaast tast het vocht ook je woning aan. Hout wordt bijvoorbeeld zacht wanneer het lange tijd vochtig is. De constructie van je woning kan ernstig lijden onder vochtproblemen.

Via onze gratis offerteservice vind je altijd snel een betaalbare vochtspecialist!

opstijgend vocht bestrijden

Wat kost vochtbestrijding?

De kosten van vochtbestrijding in Sint-Lambrechts-Woluwe zijn afhankelijk van het type vochtprobleem dat je hebt en de oplossing die je kiest.

Heb je last van doorslaand vocht, doordat de gevel van je woning poreus is geworden? Dan kan je bijvoorbeeld de gevel laten impregneren met een vochtwerend middel. De kosten daarvan liggen tussen de €8,- en €12,- per m². Ook is het mogelijk om de gevel te laten vervel met vochtwerende verf. Dat kost gemiddeld €30,- tot €45,- per m².

Voor vochtige kelders zijn er ook verschillende oplossingen, zoals het injecteren van de keldermuren met een vochtwerend middel. Dat laat je doen voor een bedrag vanaf €100,- per m².

In de volgende prijstabel vind je meer handige prijsvoorbeelden. Wil je liever exacte prijzen weten? Vergelijk gratis én vrijblijvend offertes!

Vochtbestrijding: prijs 2024

VochtprobleemGemiddelde prijzen*Methode
Opstijgend vocht€100,- tot €150,- per lopende meterOnderkappen
Vanaf €100,- per lopende meterInjecteren
Doorslaand vocht€8,- tot €12,- per m²Impregneren
€30,- tot €45,- per m²Vochtwerende verf
Vanaf €30,- per m²Nieuwe gevelbekleding
CondensatievochtVanaf €350,-Ventilatiebox
Vanaf €1.500,-Mechanisch ventilatiesysteem
Vocht in kelderVanaf €15,- per m²Kelderbekuiping
Vanaf €100,- per m²Keldermuren injecteren
Vanaf €200,- per m²Kelderdrainage
Schimmel€25,- tot €50,- per m²Verwijderen schimmels

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan en bespaar!


Besparen op de kosten van vocht bestrijden?

Door offertes te vergelijken betaal je nooit te veel!

Gratis offertes vergelijken

Welke factoren beïnvloeden de totaalkosten?

Hoe hoog de uiteindelijke kosten worden heb je deels zelf in de hand.

De totaalprijs is namelijk afhankelijk van de volgende keuzes:

  • 1. Soort techniek. Afhankelijk van je vochtprobleem is een bepaalde techniek nodig om deze op te lossen. Zo heb je voor het bestrijden van optrekkend vocht keuze uit injecteren of onderkappen. Onderkappen is effectiever, maar ook duurder.
  • 2. Schimmel verwijderen. Bij vochtproblemen duurt het nooit lang voordat er schimmelplekken ontstaan. Het verwijderen van schimmel brengt een meerprijs met zich mee.
  • 3. Herstellen van de muur. Een beschadigde muur is vaak de oorzaak van vochtproblemen. Om ervoor te zorgen dat het probleem niet weer terugkomt, is het dus belangrijk om de muur ook te herstellen.
  • 4. Extra opties. Je kunt bijvoorbeeld de binnenmuur opnieuw laten stucen en afwerken, zodat je woning er direct weer goed uitziet.

Vochtbestrijding premie: heb ik hier recht op?

Wanneer je vochtproblemen in Sint-Lambrechts-Woluwe laat oplossen door een vakman, kan je mogelijk aanspraak maken op een premie. De Vlaamse renovatiepremie is er namelijk ook voor het behandelen van muren tegen opstijgend vocht, doorslaand vocht en insijpelend vocht. Op wonenvlaanderen.be vind je meer informatie.

Daarnaast wordt vochtbestrijding in een woning vaak gecombineerd met het aanbrengen van isolatie op muren of vloeren. In dat geval kan je ook gebruikmaken van de Vlaamse premie voor muur- en vloerisolatie. Op vlaanderen.be lees je alles over deze premie en bereken je ook gemakkelijk de terugverdientijd van de isolatie.

vochtproblemen Sint-Lambrechts-Woluwe

Vochtproblemen Sint-Lambrechts-Woluwe: oorzaken & bestrijdingsmethodes

Er zijn verschillende vochtproblemen die ieder om hun eigen aanpak vragen. Welke methode voor vochtbestrijding in huis is voor jou de beste keuze? Lees snel hieronder verder of vraag een vochtspecialist om advies.

Via onze offerteservice kom je snel in contact met vakkundige specialist. Hij geeft je graag meer informatie en persoonlijk advies. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht ontstaat wanneer de buitengevel van je woning beschadigd is. De bakstenen zijn bijvoorbeeld poreus geworden door ouderdom of er zit een scheur in de gevelbekleding. Dan kan regenwater en ander vocht van buiten in de gevel dringen. Op een gegeven moment wordt het vocht ook zichtbaar aan de binnenkant van je woning. Je ziet dan vochtplekken aan de binnenkant van buitenmuren.

Er zijn verschillende manieren om doorslaand vocht te bestrijden. Vaak kiest men ervoor om de buitengevel te impregneren met een vochtwerend middel. Daarnaast is het mogelijk om de gevel te laten verven met een vochtwerende verf. Dan krijgt je woning ook direct een opknapbeurt. Is de gevelbekleding te erg beschadigd? Dan is het verstandiger om deze te vervangen.

Impregneren: vochtwerend middel op buitenmuren

De gevel impregneren wordt ook wel hydrofoberen of hydrofuge genoemd. Bij deze methode van vochtbestrijding van een muur spuit de vochtspecialist een transparant impregneermiddel op de gevel. Dit middel vormt een beschermde laag, waardoor vocht niet meer kan binnendringen.

Om ervoor te zorgen dat het impregneermiddel goed aan de gevel hecht, is het wel nodig om eerst een gevelreiniging uit te laten voeren. Dat heeft tot gevolg dat je woning er weer als nieuw uitziet na het impregneren.

Vochtwerende verf

De tweede optie voor het bestrijden van doorslaand vocht is de gevel te laten verven met vochtwerende verf. Dit wordt ook wel toegepast als preventieve maatregel, om doorslaand vocht te voorkomen. Maar het kan ook gebruikt worden als oplossing van het probleem.

Niet alleen verhelp je het vocht in huis in Sint-Lambrechts-Woluwe, ook krijgt je woning een nieuwe en frisse uitstraling. Je hebt keuze uit alle mogelijke kleuren om je woning in te laten verven.

Nieuwe gevelbekleding

De derde optie voor doorslaand vochtbestrijding in Sint-Lambrechts-Woluwe is nieuwe gevelbekleding aan te laten brengen. Wanneer je herhaaldelijk last hebt van doorslaand vocht, is dit de beste keuze. Daarna ben je verlost van het vochtprobleem.

Nieuwe gevelbekleding laten plaatsen is vanzelfsprekend de duurste optie, maar er zijn wel grote voordelen. Je kan namelijk direct je buitenmuren extra laten isoleren, zodat je daarna jaarlijks op je energierekening bespaart.

Op zoek naar een expert voor vochtbestrijding in Sint-Lambrechts-Woluwe?

Zoek niet verder en vraag offertes aan!

Optrekkend vocht Sint-Lambrechts-Woluwe

Opstijgend vocht in Sint-Lambrechts-Woluwe is grondvocht dat via de fundering en de muren omhoog kruipt. De meeste woningen hebben een vochtwering, maar bij oudere woningen wil die nog wel een kapot gaan of helemaal niet aanwezig zijn.

Je herkent optrekkend vocht aan vochtplekken laag op muren. De oplossing is het (alsnog) plaatsen van waterkerende laag in de muren. Dat kan door de muren te injecteren of te onderkappen. Daarover lees je hieronder meer

Injecteren: nieuwe waterkering

Bij het injecteren van muren boort de vochtspecialist een paar centimeter boven de vloerpas kleine gaatjes in de muur. De gaatjes hebben een onderlinge afstand van ongeveer 10 centimeter. Vervolgens spuit hij een vochtwerend middel in de gaatjes. Het middel verspreid zich in de muur en vormt zo een vochtwerende laag.

Het voordeel van injecteren is dat het een snelle manier om opstijgend vocht in Sint-Lambrechts-Woluwe te bestrijden. Het nadeel is dat het iedere 15 jaar herhaald moet worden.

Onderkappen: vochtwerende laag

Bij het onderkappen van muren plaatst de vochtspecialist een waterbestendige folie tussen de bakstenen, op enkele centimeter boven de vloerpas. Onderkappen is een zeer arbeidsintensieve klus, die ook lang duurt. Er moet namelijk meter per meter gewerkt worden. Daarnaast moet de muur daarna bijgewerkt worden, zodat de werkzaamheden niet meer zichtbaar zijn.

Het voordeel is echter dat de waterkering permanent is. Je hoeft nooit weer optrekken vocht te bestrijden. Onderkappen wordt meestal toegepast bij totaalrenovaties.

Condensatievocht

Condensatievocht ontstaat in ruimtes waar je warm water gebruikt, zoals de keuken en de badkamer. Bij warm water komt altijd condens vrij, dat vervolgens neerslaag op muren en het plafond. Als er te veel condensatievocht op de muren neerslaat, komen er vochtplekken. Je herkent condensatievocht eerst aan natte muren en plafonds. Na verloop van tijd ontstaan er gele vochtplekken en ook schimmel.

Hoe werkt de vochtbestrijding van condens in Sint-Lambrechts-Woluwe? Daarover lees je hieronder meer. Je kan ook een vakman van een vochtbestrijding bedrijf om advies vragen, die komt graag bij je langs.

Ventilatie: afvoeren vocht

Er is maar een manier om de gevolgen van condensatievocht te bestrijden en dat is door goed te ventileren. Met een goede ventilatie breng je de luchtvochtigheid naar beneden, waardoor er minder vocht neerslaat op de muren en plafonds.

Goed ventileren kan door een raam te openen, maar je kan het ook professioneler aanpakken. In dat geval laat je een ventilator installeren. Er zijn veel verschillende ventilatoren, zoals een ventilatierooster of een volledige mechanisch systeem.

opstijgend vocht Sint-Lambrechts-Woluwe

Vochtige kelder

Kelders staan bekend om hun hoge vochtigheidsgraad. Dat komt omdat kelderruimtes onder voortdurende druk van grondwater staan. Een vochtige kelder is heel vervelend. Het ruikt er muf en de hoge luchtvochtigheid zorgen ervoor dat je de ruimte niet als opslag of leefruimte kunt gebruiken.

Er zijn drie methodes om kelders minder vochtig te maken: muren injecteren, drainage of kelderbekuiping. Hieronder lees je alles over de mogelijkheden.

Keldermuren injecteren: tegen optrekkend vocht

Wanneer het vocht van beneden in de muren omhoog kruipt, is het injecteren van deze muren een goede optie voor vocht bestrijden in huis. De vakman boort dan kleine gaatjes op een horizontale lijn net boven de vloerpas. De gaatjes hebben een onderlinge afstand van ongeveer 10 centimeter.

Vervolgens spuit hij in die gaatjes een vochtwerend middel. Dit verdeelt zich over de muur en vormt op die manier een vochtwerende laag, zodat grondvocht niet meer omhoog kan kruipen. Nadien vult de specialist de gaatjes weer, zodat je bijna niets meer van de werkzaamheden ziet.

Kelderdrainage: afvoeren vocht

Als je last hebt van plassen water in de kelder, dan is drainage de oplossing voor je probleem. Maar ook voor vochtige muren is het een goede oplossing. Bij kelderdrainage wordt het vocht op muren of de vloer naar een afvoerputje geleid, waar het vervolgens wegloopt.

Dat gebeurt in de meste gevallen met een speciale noppenfolie die tegen de kelderwanden of op de vloer geplaatst wordt. De structuur van deze folie zorgt ervoor dat het vocht naar een verzamelput geleid wordt en daar door een waterpomp wordt afgevoerd.

Kelderbekuiping: nieuwe cementlaag

Kelderbekuiping wordt vaak toegepast bij kelderrenovaties. Bekuiping is het aanbrengen van een waterdichte cementlaag op vochtige vloeren of keldermuren. De nieuwe cementlaag zorgt ervoor dat er geen water meer in de kelderruimte komt.

Kelderbekuiping is zowel van binnenuit als langs de buitenkant van de kelder mogelijk. Bekuiping langs buiten is vanzelfsprekend meer werk, omdat de keldermuren daarvoor blootgelegd moeten worden. Er komt dus veel graafwerk aan te pas. Langs binnen bekuipen is sneller en gemakkelijker.

Wil je een vakman inschakelen voor vochtbestrijding?

Vergelijk offertes en ga voor de beste specialist!

Schimmel verwijderen

Bij vochtproblemen horen altijd ook schimmelproblemen. Dat is heel vervelend, want schimmelplekken in huis zijn niet goed voor je gezondheid. Je kan er vermoeid van raken, hoofdpijn krijgen of zelfs luchtwegproblemen.

Het is mogelijk om schimmels zelf te verwijderen, maar je moet er daarbij wel voor zorgen dat er geen schimmelsporen verspreid worden. Maak de plek daarom eerst altijd nat en boen de plek met een zachte borstel. Draag altijd een mondkapje en handschoenen ter bescherming.

Schimmelplekken laat je best door een vakman aanpakken. Die verwijdert niet alleen op een veilige manier de schimmel, maar zorgt er ook voor dat deze niet weer terugkomt.

Wanneer je last hebt van schimmelplekken is het niet voldoende om alleen de schimmel te verwijderen. Je moet ook de onderliggende oorzaak aanpakken, anders zal de schimmel snel weer terugkomen.

Vocht bestrijden: zelf doen of uitbesteden?

Vochtbestrijding in Sint-Lambrechts-Woluwe is iets waar je zo snel mogelijk mee aan de slag moet, wanneer je last hebt van een vochtprobleem. Een aantal dingen kan je zelf doen. Denk daarbij aan het ventileren van de badkamer door vaker een raam open te zetten, of het verwijderen van schimmelplekken.

Toch is het bij de meeste klussen verstandiger om een expert in te schakelen. Die zorgt ervoor dat het vochtprobleem niet meer terugkomt met een degelijke vochtdiagnose en de beste oplossing. Bovendien zijn sommige vochtbestrijdingsmethodes alleen goed uit te voeren door een vakman, zoals muren injecteren of kelderbekuiping.

Vochtbestrijder inschakelen? Vraag gratis offertes aan!

Voordelen vochtspecialist inschakelen

  • Je krijgt altijd een juiste vochtdiagnose
  • Je weet zeker dat de vochtbestrijding in Sint-Lambrechts-Woluwe op de juiste manier wordt uitgevoerd.
  • Je hoeft zelf geen gevaarlijke werken uit te voeren.
  • Ook het onderliggende probleem wordt aangepakt.
  • Je voorkomt schade aan je woning.
  • Je hoeft zelf geen specialistisch gereedschap en ander materiaal aan te schaffen.

vochtspecialist Sint-Lambrechts-Woluwe

Vochtbestrijder inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Heb je last van vochtproblemen in Sint-Lambrechts-Woluwe? Dan schakel je best zo snel mogelijk een vakman in. Bij vochtproblemen wordt de schade namelijk hoe langer hoe groter. Een vochtspecialist verwijdert niet alleen lelijke vocht- en schimmelplekken, maar zorgt er ook voor dat deze niet meer terugkomen.

Met onze offerteservice hoef je niet verder te zoeken naar een goede en betaalbare specialist bij jou in de buurt.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken kies je gemakkelijk en snel dat beste vochtspecialist uit in jouw omgeving. Deze service kost je helemaal niets en je zit ook nergens aan vast. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt!

Gratis offertes vergelijken