Vochtbestrijding nodig?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis - Vrijblijvend

Premie vochtbestrijding

Met een premie voor vochtbestrijding houdt u de kosten zo laag mogelijk: dat is fijn, want zo is vochtbestrijding bij elk budget mogelijk! Hiermee houdt u de kwaliteit van uw woning goed en voorkomt u bovendien problemen met uw gezondheid. Heeft u de hulp nodig van een vochtbestrijder in uw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk de verschillende prijzen van experts in uw regio. Vergelijk de verschillende aanbiedingen en bespaar tot 40%!

Op deze pagina leest u over de premiemogelijkheden bij vochtbestrijding. U leest welke premies er zijn, hoe u deze aanvraagt en wat de voorwaarden zijn.


Welke premies voor vochtbestrijding zijn er?

Er zijn verschillende manieren om in aanmerking te komen voor een premie voor het bestrijden van vocht. De meest bekende premie is de overkoepelende renovatiepremie, waarmee u 20% of 30% van het bedrag weer terugkrijgt. Daarnaast kan het zijn dat u in aanmerking komt voor lokale premies in uw gemeente!

premie vochtbestrijding

Overkoepelende renovatiepremie: de landelijke premie voor vochtbestrijding

Eén van de meest bekende premies is de overkoepelende renovatiepremie. Dit is een premie van 20% of 30% van de goedgekeurde facturen, voor verschillende werkzaamheden in en rond uw woning. Ook vochtbestrijding komt in aanmerking voor de overkoepelende renovatiepremie. Hieronder leest u meer over het bedrag en de voorwaarden.

Welke werken komen in aanmerking voor een vochtbestrijding premie?

De overkoepelende renovatiepremie is beschikbaar voor verschillende werken in 4 categorieën. In de categorie ‘ruwbouw’ valt vochtbestrijding. Maar let op: niet alle vochtbestrijding komt zomaar in aanmerking voor de premie!

Zo komt onder meer de behandeling van muren tegen optrekkend vocht en de behandeling van ondergrondse muren tegen insijpelend vocht in aanmerking voor de premie.

Deze werken komen in aanmerking voor de overkoepelende renovatiepremie:

 • Vochtbestrijding om optrekkend vocht tegen te gaan.
 • Het behandelen van ondergrondse muren tegen insijpelend vocht.
 • De behandeling tegen huiszwam in muren en houten draagvloeren.
 • Het behandelen van houten draagvloeren tegen insecten en ongedierte.
 • Het plaatsen van kalkbepleistering tegen de muur als vochtbestrijding tegen slagregens.

Meer hierover kunt u lezen op vlaanderen.be.


Besparen op vochtbestrijding?

Vind een vakman in uw regio en bespaar tot wel 40% op de kosten!


Aan welke voorwaarden moet u voldoen?

Om in aanmerking te komen voor de overkoepelende renovatiepremie, moet u eerst voldoen aan een aantal voorwaarden, gebaseerd op uw inkomen, de woning, uw andere eigendommen en uw facturen.

Uw inkomen bepaalt de hoogte van de premie voor vochtbestrijding. Voor aanvragen in 2021 mag het inkomen niet hoger zijn dan:

 • €44.620,- voor alleenstaanden.
 • €63.740,- voor gehuwden of samenwonenden en alleenstaanden met één persoon ten laste, per extra persoon ten laste €3.570,- extra.

Voor uw woning geldt dat deze in ieder geval 30 jaar oud is. Ook moet het gaan om een woning die voornamelijk gebruikt wordt als privéwoning. Werken vanuit huis is toegestaan, mits uw werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf een klein deel in huis.

Op het moment van aanvragen mogen de facturen maximaal 2 jaar oud zijn. Ook moet u minimaal €2.500,- aan facturen voorleggen. Wilt u precies weten aan welke voorwaarden u moet voldoen, lees dan verder op vlaanderen.be.

vochtbestrijding premie

Wat is de hoogte van de premie?

De hoogte van de premie is 20% of 30% van de goedgekeurde facturen, met een maximum van €10.000,-. Hoe hoog de premie is, hangt af van uw gezamenlijk inkomen.

U komt in aanmerking voor de premie van 30% wanneer uw inkomen niet hoger is dan:

 • Alleenstaanden: €31.870,-.
 • Alleenstaanden met 1 persoon ten laste: €44.620,-.
 • Alleenstaanden met meerdere personen ten laste: €44.620,-, en €3.570,- per extra persoon ten laste.
 • Gehuwden en samenwonenden: €44.620,-.
 • Gehuwden en samenwonenden met personen ten laste: €44.620,- en €3.570,- per extra persoon ten laste.

Vochtbestrijding tegen de laagste prijs!

Vergelijk meerdere offertes en kies de vakman met het beste aanbod!


Hoe vraag ik een premie voor vochtbestrijding aan?

U laat eerst de vochtbestrijding uitvoeren en vraagt daarna pas de premie aan. U betaalt de kosten daardoor eerst zelf en krijgt daarna een deel van de investering weer terug in de vorm van de renovatiepremie.

U vraagt de premie eenvoudig aan door middel van het aanvraagformulier. Deze vindt u op wonenvlaanderen.be. Hier vindt u ook een overzicht van alle benodigde materialen die u nodig heeft. Er is op dit moment nog geen digitaal platform om de premie aan te vragen, daarom moet u het formulier printen en per post versturen. Foto’s toevoegen is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. Hoe completer uw aanvraag, des te groter de kans dat deze in één keer wordt toegekend.

Premies en subsidies van gemeenten

Naast deze landelijke subsidie voor vochtbestrijding, is het mogelijk dat uw gemeente of woonplaats nog een premie aanbiedt. Deze plaatselijke premies verschillen uiteraard per locatie, net zoals de voorwaarden. Twijfelt u of u in aanmerking komt voor een premie? Uw vochtbestrijder kan u hierover informeren. Ook kunt u een check doen via premiezoeker.be. Hiermee vindt u alle mogelijke premies voor vochtbestrijding op een rij!

subsidie vochtbestrijding

Vochtbestrijding nodig? Vergelijk gratis offertes

Heeft u vochtbestrijding in huis nodig? Ga niet zomaar zelf aan de slag, maar schakel een vakman in. Alleen dan weet u zeker dat het vocht op de correcte manier behandeld wordt, en voorkomt u grote schade. Op zoek naar een vochtbestrijding expert in uw regio?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

U ontvangt gratis offertes van vakmannen in uw regio. Vergelijk de prijzen van verschillende vochtbestrijders en kies zo gemakkelijk voor het beste aanbod. U bespaart tot wel 40% op de kostprijs! De offerteaanvraag is gratis en verder zonder verplichtingen. U zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes ontvangen!